dimarts, 17 de març del 2009

Work i treball en grup

Dijous 12 i Divendres 13 de Març del 2009
En les classes anteriors vam treballar amb el programa Work, i també ens van presentar els treballs que haurem de fer en grups.

El programa Work, és un programa que utilitzem habitualment per fer els nostres treballs. A la classe de noves tecnologies ens van ensenyar com fer un índex automàticament, per tal de no perdre el temps buscant les pàgines que pertoquen a cada títol de l’índex.

Per fer això hem de seguir uns passos:
Per saltar de pàgina per poder fer l’índexà Insertar—Saltos de página
Desprès seleccionar tots els títols que volem que surtin al índex, i posar-los com a títol 1 ( el títol 1 és pot modificar segons els nostres gustos)
Un cop seleccionat ens posarem a Referencia—Tabla de contenidos. Aquí tindrem el índex fet, amb els títols corresponents a l’índex.
Si volguéssim canviar el títol, hauríem de seleccionar aquest títol nou i desprès clicar amb el boto dret i dir-li actualitzar tabla de contenido.
Per dividir en seccions els documentsà Diseño de Pág.—Salto de sección—Pág. Siguiente.

Diferents conceptes

- Estil, és un formal predeterminat, és a dir, definit però que es pot modificar quan nosaltres vulguem.

- Seccions, és un únic document, però pot ser que estigui dividit en diferents seccions.

I per acabar l’últim dia ens vem dividir en grup i vem fer la tria dels diferents treballs. Jo vaig amb l’Ariadna, la Marta i la Irene. El treball que ens ha tocat és els Portals educatius, crec que pot ser un tema molt interessant.

dimarts, 10 de març del 2009

Dimarts 3 i Divendes 6 de març del 2009

AUDACITY

En les classes anteriors hem treballat amb el programa “Audacity”, un programa que serveix per retocar , afegir, transformar, contraposar, etc… diferents veus.

En la primera classe vam haver de gravar unes veus en grup, però cada una de nosaltres gravava un tros de la frase que havíem pensat.
L’activitat consistia en unir aquestes quatre veus per tal que quedés una frase sencera. Els processos són:
1- Gravar les veus amb el micro.( Deixar un espai amb silenci per poder retallar).
2- Un cop gravat, guardar-ho àExportar com a wav
3- Penjar-ho a la carpeta de blink
4- Un cop les quatre veus estan guardades al blink, he de recuperar les diferents veus del meu grupàProjecte / Importar audio
5- Ja tinc les quatre veus obertes al audacity, he d’arreglar els decibèlics per tal que el volum de veu de les quatre gravacions quedin compensadesà Efecte / Amplificar
6- Llavors retallar, i fer quadrar les quatre veus per tal de que quedi la frase completa.

La segona classe del programa Audacity, hem treballat amb sobreposar dues veus. En aquest cas era la frase que havíem fet en grups i una cançó amb format mp3.
El procés és:
1- Obrir la cançó ja gravada al PC i també la fraseà importar audio
2- Pensa i provar en quin tros de la cançó posarem la frase, i començar a fer proves de com quedaria.
3- Desprès posar les nostres veus en el lloc que nostres vulguem.
4- Hem de baixar el volum de la cançó en aquell tros on em introduït les nostres veus (Un icona de “herramientas” que té dos triangles petits), amb això fem que el volum en aquell tros concret vagui disminuint, per tan les nostres veus se sentiran més alt, i la cançó de fons.Un cop finalitzat guardar-loà exportar como wav, i penjar-ho el Blink perquè la mestra ho pugui avaluar.

Aquestes han sigut les activitats treballades amb el programa audacity

dimecres, 4 de març del 2009

Divendres 27 de Febrer de 2009


- LA DIGITALITZACIÓ-


No vai poder assistir a la primera classe per problemes personals, però he recol.lectat informació sobre conceptes que vau treballar a classe.

He après què és la digitalització. La imatge d'una foto feta des d'una càmera digital queda guardada en la targeta de memória amb un arxiu. I el llenguatge en què es queda guardat aquest arxiu s'anomena CODI BINARI.

Així que la digitalització és el procés de transformació de la informació inicial , com ara una imatge, un vídeo o un so...en un codi binari per tal de que pugui ser detectada per un ordinador.


Per tal de posar en pràctica aixó de la imatge, m'he descargat des de casa meu el program Gimp (un programa molt interesant que no el coneixia).

I amb tota la informció i passos a seguir que m'han donat les meves companyes, vai començar explorar jo sola el que és el programa.


Passos a seguir:

1. Fer una foto amb una càmera digital.

2. Obrir el GIMP .

3. Obrir la foto---- des de "Archivo/Abrir".

4. Anar a " herramientas" i clicar "selección de rectángulos", serveix per poder retallar la foto.

5. Després anar a "Imagen/Recortar a la selección". Aquí ja tindrem la foto retallada.

6. Clicar "Imagen/Escalar la imagen", serveix per reduir el nombre de píxels d'amplada i d'alçada. (Una mida de 175x220 aproximadament)

6. Desprès un cop finaitzat desa la foto amb format jpg."Archivo/Guardar como".

7. Modificar la qualitat de la imatge a 50 o 60 perquè no ocupi molt d'espai i guardar.